Groepen

Groep 1

We starten de dag met een werkje aan tafel en gaan daarna in de kring. We zingen altijd mooie liedjes, die kunnen gaan over het maken van vriendjes of de mooie dingen die we om ons heen zien in de wereld. We leren steeds nieuwe dingen, er komen ook al letters en cijfers spelenderwijs aan bod. Dit kan in onze hoeken in de klas, maar ook aan een tafel. We zijn veel samen, maar als je even iets alleen wil doen is dat ook goed. We gaan elke dag naar buiten. Daar is altijd veel te ontdekken op ons mooie schoolplein. We leren door te doen en dat het liefst in het groen. We luisteren naar verhalen die juf ons voorleest. Zelf ontdekken we ook graag een boek!
Onze juffen zijn juf Christien en juf Charon.

Groep 2

Wij beginnen de schooldag met een werkje aan tafel. We weten zelf al heel goed wat we moeten doen. In de kring oefenen we de dagen van de week, maar ook al de datum en het seizoen. In onze hoeken in de klas is altijd iets nieuws te beleven. We zijn al veel bezig met cijfers en letters. Aan het einde van het schooljaar mogen we al werken in een werkboekje, dan oefenen we alvast voor groep 3. We spelen alle dagen buiten, fijn met onze handen in het zand of rondjes racen met fietsen als strooiwagens. We hebben al Engels vanaf groep 1, in groep 2 leren we nog veel meer Engelse woordjes en dat vinden we erg leuk. Onze juffen zijn juf Lonneke en juf Evelien.

Groep 1-2
Groep 1-2 (1)

Groep 3

Binnen is beginnen. We hebben allemaal onze eigen tafel in de klas. Ook mogen we dit jaar een etui mee naar school voor onze eigen spullen. Fijn om ons eigen potlood te hebben, die gebruiken we al veel in onze schriften. Een gum is ook handig voor als we een foutje maken. Een foutje is helemaal niet erg, juf wil ons altijd helpen. En we helpen elkaar natuurlijk ook! We rekenen, lezen en schrijven elke dag. In de klas kunnen jullie zien welke woorden, letters en cijfers we allemaal al kennen. Juf heeft ons een letter en cijfer feestje beloofd als we ze allemaal kennen. Daar hebben we nu al zin in! Natuurlijk is er in groep 3 ook nog tijd om samen te zingen, spelen, gymmen en knutselen. Tijdens Vierkeerwijzer ontdekken we nieuwe dingen over thema’s. We kunnen al veel vertellen over hoe onze opa’s en oma’s vroeger naar school gingen door ons thema ‘vroeger & nu’. Juf Heleen is alle schooldagen onze juf.

Groep 4

Als we ’s morgens op school komen weten we al precies wat we moeten doen. We starten met onze weektaak, daar staat alles op wat we die week moeten doen. Als we ons werk af hebben staat er op onze weektaak wat we verder nog mogen doen. Zo mochten we deze week een toren van Kapla bouwen in de klas. Dat was gaaf! Tijdens de taallessen leren we nieuwe woorden die passen bij het thema. We leren op zeven verschillende manieren de nieuwe woorden zodat we ze goed kunnen onthouden. We spelen thuis ook spelletjes met papa en mama. Eigenlijk leren we door te spelen heel veel! Ook zijn we al bezig met spelling, we kennen al een hakwoord en een zingwoord. Rekenen doen we ook elke dag en alle sommen kunnen we al steeds sneller uitrekenen. Ook gaan we aan de slag met het leren van de tafels, dat is makkelijk om te weten voor straks in groep 5. In groep 4 hebben we al een eigen taak in de klas zodat we het samen netjes houden. We zingen, spelen en maken alle dagen samen plezier! Juf Esther is onze juf.

Groep 3
Groep 4-5

Groep 5

Nu wij in groep 5 zitten mogen we aan het werk op een Chromebook! Voor juf ook handig want zo kan ze snel op haar eigen scherm kijken hoe we de lessen gemaakt hebben. We beginnen de dag vaak zingend en met een mooi Bijbelverhaal uit de methode Trefwoord. We leren daardoor ook hoe we met elkaar om willen gaan en dat we zuinig moeten zijn op de wereld om ons heen. Op vrijdag gaan we naar de Boerderijschool in Harfsen. We fietsen daar samen naar toe. Spannend maar vooral heel erg leuk! In het voorjaar maken we daar onze eigen moestuin waar we steeds dingen uit mogen oogsten. Ook bouwen we daar hutten, maken we vuurtjes en leren we veel over planten en dieren. Onze juffen heten juf Simone en juf Pauline.

Groep 6

Wij zijn dit schooljaar voor het eerst een enkele groep, hiervoor zaten wij altijd in een combinatiegroep. We zijn nu echte bovenbouwers en horen al bij de oudsten van de school. Ons raam hebben we in de eerste schoolweken al voorzien van prachtige raamtekeningen. We leren steeds nieuwe dingen, in de school maar ook daarbuiten. Zo gaan we op vrijdag met groep 5 naar de boerderijschool. Juf Rianne en juf Erna zijn onze juffen op de ochtenden en juf Dian is alle middagen onze juf.

Website (4)
Groep 6-7-8

Groep 7/8

Wij zijn dit schooljaar samen groep 7/8. We hebben alle dagen dezelfde juf, juf Samantha. We beginnen de dag met even een rondje te vragen hoe het met iedereen gaat. We mogen dit aangeven met een smiley op het bord. We zijn al langer samen een klas en kennen elkaar goed, we helpen elkaar waar we kunnen. Omdat het aantal leerlingen op de PWA zo aan het groeien is, is ons klaslokaal in het Kidshuus, naast de school. We hebben daar een mooi groot lokaal. We werken alle dagen op ons eigen chromebook. 
Samen met onze ouders kijken we bij middelbare scholen. Ook met onze klas samen mogen we kijken bij scholen. We spelen samen met groep 7 dit jaar een door ons zelf gekozen eindmusical. Ook gaan we nog op kamp! Daar kijken we heel erg naar uit. We lezen ook regelmatig de kleuters uit groep 1 en 2 voor. We zijn op de PWA veel met jong en oud samen.

E0da42f4 2Ce4 47B1 9Ce3 387Ffc9ae259